Theater of the Sea Florida Keys - bilder och info
från Key Largo till Key West


Sign up for our Florida Keys Newsblast
Florida Keys är ett underbart område för avkoppling och semester. Fisken är färskare än i övriga Florida (jag kan intyga detta eftersom jag bor i Florida sedan 1996), vattnet klarare och nöjeslivet mera intressant än på andra ställen - det är därför många bosatta i övriga Florida väljer att åka till "the Keys" på semester. Vi får även många turister från övriga USA och Europa. Låt oss berätta mer i ord och bild !!

Barn och vuxna får vara med delfiner, sjölejon och andra djur hos
Theater of the Sea i Islamorada (klicka nedan)

Theater of the Sea - Dolphin Encounters


Jesus pa havet

Dykare i Florida Keys

Vi börjar i norra Keys, i Key Largo, och rör oss i riktning mot Key West. Key Largo är en av de mest besökta dykdestinationerna i hela världen. När du kör in i Keys norrifrån ser du genast många dyk-firmor och dyk-butiker. Vi rekommenderar endast en dykfirma i området: Sea Dwellers Dive Center, där lång erfarenhet, säkerhet och nöje kombineras på bästa sätt.

Har du inte dykcertifikat så kan du istället snorkla - vi rekommenderar detta varmt bara för erfarenheten av att vara ute på det smaragdgröna och klara havet. Kör inte Sea Dwellers en snorkeltur den dag du vill åka så kan de rekommendera någon annan.

En populär dykplats i Keys är statyn Christ of the Deep, se bild ovan. Bortsett från statyn, som är i grunt vatten, så finns det inte mycket att se på den dykplatsen. De flesta dykare som kommer till Key Largo kommer för att dyka i världsberömda Pennekamp (hela namnet är "John Pennekamp Coral Reef State Park"). Vattnet är mycket klart, och det finns gott om naturliv att se när du dyker. Du kommer inte att bli besviken.

Det finns många, många dykplatser i Key Largo området. Generellt så finns det bra rev- och vrakdykning, och bra snorkel-möjligheter i området. Se våra undervattensbilder om du vill se mer.

Om du vill veta mer om vad som finns att se och göra i Key Largo, besök då våra sidor (på engelska) om Key Largo och vad det finns att se och göra där .

Hus på vattnet BåthamnBAKÅT

TILL KEYS DIRECTORY FRAMSIDAN

FRAMÅTReturn to the Keys Directory main page

ADVERTISE WITH US